Een smakelijke kuil én behoud van eiwitDe laatste snede van het jaar dient vaak als ruwvoer voor het jongvee. Dat het ook anders kan bewijzen de najaarskuilen van Twan van de Laar. Met gemiddeld 169 gram ruw eiwit kan hij uitstekend melken.18 maart 2022Ruwvoer
De inzet van levende gisten loont, juist nuMet de huidige melkprijzen van ruim 40 cent per liter loont het om zo goed mogelijk te melken. Het inzetten van levende gisten levert juist nu een bijdrage aan een hoger rendement.15 februari 2022Mengvoer en bijproducten
Mycotoxine: het onzichtbare gevaarEen mycotoxinebelasting komt veel voor en is een sluimerend gevaar op veel melkveebedrijven. Het uit zich in lagere productie en groei, klauwproblemen en dikke hakken, hoger celgetal en mastitis, verminderde vruchtbaarheid en vage gezondheidsklachten16 januari 2022Voer
Met een genetisch plan naar een efficiënte veestapelIn Hechtel-Eksel (BE), melken Stefan en Stijn Maes samen met hun partners 585 melkkoeien. De 327 stuks jongvee gaan naar een opfokbedrijf. Vader en zoon zijn gedreven ondernemers die altijd een stap vooruit denken, waardoor het bedrijf flink is gegroeid. 3 januari 2022Fokkerij
Klauwreinigingssysteem maakt klauwproblemen direct zichtbaarNa uiergezondheid is klauwgezondheid het belangrijkste speerpunt op Hof ter Beke, het melkveebedrijf van Pieter en Evelien Maes. 'Ik moest iets anders proberen, daarom heb ik een demonstratie van het Claw Clean System aangevraagd’, vertelt Pieter. 3 januari 2022Gezondheid