Hard voeren tijdens de melkperiode loontTijdens de melkperiode wil ik de kalveren zo hard mogelijk voeren zodat ze zo goed mogelijk groeien. De melkperiode is nou eenmaal de basis en start van de ontwikkeling als melkkoe stelt Moniek Zegers.24 december 2024Jongvee
Hoger saldo per koe met hetzelfde krachtvoerverbruikIn het Overijsselse Notter melkt Edwin Jansen samen met zijn vrouw Erna 90 koeien. Daarnaast houden ze 14.000 vleeskuikens die worden gehouden volgens het Beter Leven Keurmerk. Efficiëntie en stabiliteit staan hoog in het vaandel bij deze veehouders. 4 september 2024Stal
Geen speendip meer door Stro+brok rantsoenMelkveebedrijf Duker Masteling had geen geschikt ruwvoer voor de kalveren. Daarom is gekozen voor “Fuite Stro+Brok”. Dit rantsoen is eenvoudig door de veehouder zelf te mengen en biedt de perfecte verhouding aan energie, eiwit en structuur. 9 juli 2024Gezondheid
Stabiele broksoorten zorgen dat het soepel loopt in de stalVOF Kapper – Lammers heeft een melkveebedrijf in combinatie met een goedlopende horecatak. “Zeker de helft van onze tijd zit in het horecagedeelte. In de stal moet het soepel lopen, zodat we tijd hebben om aan de slag te kunnen in de keuken”, aldus Ben.29 mei 2024Voer
Durf je weideplan aan te passen!Elk voorjaar kent zijn eigen uitdagingen en elk jaar is het zoeken naar het juiste moment om te starten met weiden. We vroegen weidecoach Dick Aalbers naar zijn ervaring met weiden tijdens het huidige voorjaar.19 april 2024Gezondheid
Mestvoordeel met een efficiënte grasbenuttingFamilie Fien gaat bewust om met het vers gras aanbod. Het inkuilen doen ze op zo’n manier dat het ruwvoeraanbod de gehele winter constant is. Zo lukt het de familie Fien om een goede melkproductie te behalen met een ureum van 17.29 maart 2024Voer
Fotoserie: Succesvol groeien met behulp van de Fuite robot aanpakIn een half jaar tijd zijn de koeien gestegen met vijftien punten in BSK tot een productie van 11.500 kg melk.29 januari 2024Voer
Meer dan 2000 liter erbij in twee jaar tijdIn het Brabantse Oploo melkt Herman Kusters tweemaal daags vol enthousiasme zijn koeien. Het bedrijf telt 130 koeien die goed zijn voor een jaarproductie van ruim 1,5 miljoen kilogram melk.17 november 2023Fokkerij
Goed voeren van gezonde kalveren leidt tot goed ontwikkelde vaarzenDe ontwikkeling in de eerste zes maanden van het kalf zijn bepalend voor de prestaties als koe. Op het melkveebedrijf van Hein en Wendy van Schooten wordt de kalveropfok er niet zo maar even bij gedaan.21 september 2023Jongvee
Efficiëntie de basis voor een goed verdienmodel en lage CO2 uitstootHerko Jansen levert zijn melk volgens het concept ‘On The Way to PlanetProof’. Een eis daarbij is dat de CO2-equivalenten niet boven de 1200 / kg melk uit mogen komen. Volgens Herko is efficiënt produceren de voorwaarde voor een lage CO2uitstoot/kg melk.26 mei 2023Voer