
Hogere voerefficientie = lagere kritieke melkprijs

De voerefficiëntie verhogen is een praktische doelstelling die direct merkbaar is in je financieel resultaat. Als je de voerefficiëntie met 0,1 punt weet te verbeteren, door bijvoorbeeld beter verteerbare snijmaïs te gaan voeren, bespaart dit bij een productie van 1 miljoen kg meetmelk maar liefst €11.300 aan voerkosten! *bron: Flynth adviseurs en accountants
Het rantsoen bepaalt het succes
Een voedermiddel komt pas goed tot z’n recht als een rantsoen ook echt een rantsoen is. Alles moet op elkaar aansluiten. Het is de balans zoeken tussen energie en eiwit op zowel pens- als darmniveau. De ruwvoerkwaliteit bepaalt voor 70-80% de prestaties van melkvee. Aanvullende mineralen en krachtvoeders zetten de laatste puntjes op de i.
Een maiskuil kan het beste benut worden door naast energie uit zetmeel ook extra energie uit celwanden (NDF verteerbaarheid) om te zetten in een hogere melkproductie. Met een hogere VEM-waarde neemt de energiedichtheid van het rantsoen toe en dit leidt tot meer melk.
In deze korte animatie wordt dit uitgelegd:
Ook een hogere voerefficiëntie en lagere kritieke melkprijs in 2017 en daarna? Bekijk hier ons assortiment maisrassen en Havera graslandmengsels >>
Tekst: LG