Haal meer uit uw gras in de zeven stappen van maaien tot melken
Het rendement van uw onderneming hangt af van de specifieke bedrijfsomstandigheden én van de kansen die u zelf weet te creëren. Zeker nu. Met de huidige melkprijzen zijn vakmanschap en een optimale bedrijfsvoering op uw melkveebedrijf van doorslaggevende betekenis. Het beste halen uit uw ruwvoerwinning zorgt zowel voor betere voerefficiëntie als hogere melkproductie.
Als wij het met melkveehouders hebben over de verschillende activiteiten op hun bedrijf, adviseren we vaak een integrale kijk op de bedrijfsvoering. Om zo goed mogelijk te presteren, zijn overzicht en inzicht immers heel belangrijk. Pas als je overzicht hebt, is het mogelijk om bij te sturen of aanpassingen te doen. Ook is het belangrijk om te kijken naar de lange termijn wensen en naar de ‘basis’ van het melkveebedrijf. Dat wil zeggen, is er sprake van een lage kostprijs per kilo melk, lage arbeidskosten, een hoge voerefficiëntie. Of is daarin nog ruimte om te verbeteren?
Wij willen, net zoals u dat zelf ongetwijfeld ook wilt, dat u het maximale resultaat kunt halen uit uw gedane investeringen. ‘Van gras tot glas’ hebben we een reeks producten en diensten ontwikkeld om uw keuze in de dagelijkse bedrijfsvoering op uw bedrijf te ondersteunen. Oplossingen gericht op bijvoorbeeld arbeidsverlichting, meer capaciteit op het land , betere diergezondheid en hygiëne in de stal.
Producten die repeterende werkzaamheden zoals melken en voeren automatiseren en waardevolle data genereren. Het managementsysteem T4C (‘Time for Cows’) voorziet iedere dag duizenden veehouders van de juiste informatie over voer, diergezondheid en melkkwaliteit.
Stap voor stap
Van maaien tot melken zijn oplossingen beschikbaar. Voor elke stap van gras tot de melk in de melktank, hebben we praktische tips en adviezen die we graag met u bespreken.
Weet u bijvoorbeeld wat het ideale maaimoment is om zoveel mogelijk suiker in het gras te krijgen of het optimale drogestofgehalte in uw gewas? Vervolg het proces van optimaal harken met zo min mogelijk grond in de kuil en wat te denken van het inkuilen van het gewas, om daarna zo min mogelijk broeiverliezen te krijgen. Broei kan immers tot wel 3,0 kg melk per koe per dag kosten. De Lely Vector geeft aansluitend een verhoogde voerefficiëntie tot 8% om uiteindelijk meer melk te krijgen via de Lely Astronaut melkrobot.
Door deze bedrijfsprocessen zowel op het land als in de stal aan elkaar te koppelen, wordt duidelijk welke input zorgt voor welke output. De specialisten van Lely vertellen u graag hoe u meer melk uit uw gras kunt halen.
Meer weten?
Beleef het totaalconcept van gras tot glas bij Lely tijdens de vakbeurs AgroTechniek Holland. We laten u graag ervaren hoe u in de zeven stappen van maaien naar melken uw voerverliezen kunt beperken en uw bedrijfsvoering nog verder kunt verbeteren. De ATH vindt van 7 tot en met 10 september 2016 plaats in Biddinghuizen. Lely is te vinden op veld B, stand 1.02/1.04.