Video: Melkveebedrijf Te Selle wint Agroscoopbokaal 2016
In het quotumloze tijdperk zijn liters en vetgehalte niet meer de beperkende factor. Door meer grammen vet en eiwit af te leveren kun je als melkveehouder je bedrijfsresultaat verbeteren. Maatschap Te Selle, eigenaar van een melkveebedrijf met 115 koeien in Winterswijk, is hierin een absolute koploper. De vet- en eiwitproductie op dit bedrijf steeg in een jaar tijd van 681 kg naar 807 kg gemiddeld per koe per jaar. Dit was de sterkste stijging van alle deelnemers aan Agroscoop. Na de overschakeling op robotmelken en de overgang naar een nieuwe, ruime en comfortabele stal in maart 2015 was een verbetering van resultaten te verwachten. Maar dankzij hun vakmanschap, hun managementkwaliteiten en hun gedrevenheid weten vader Bennie en zoon Herbert de voordelen van het vernieuwde bedrijf maximaal te benutten. Zo steeg in een jaar tijd ook de productie per koe van 33 tot 38 liter melk per dag. Of het nu gaat om jongveeopfok, transitiemanagement of ruwvoer, bij Te Selle weten ze hoe ze moeten sturen.
Tekst: ForFarmers