
Hoogste voederwaarde ooit

“Analyse van deze 350 kuiluitslagen toont duidelijk waar de voederwaarde vandaan komt”, legt productmanager Mark de Beer uit. “Het gaat niet alleen om VEM of zetmeel, maar juist om het totaalplaatje van drogestofgehalte, VEM, zetmeel en celwandverteerbaarheid (NDF). Dit zijn de kwaliteitsparameters die bepalen hoeveel melk de koe uit elke hap snijmais kan produceren.”
Veel energie uit de restplant
De VEM uit de restplant wordt door sommige telers nog wel eens onderschat. “Bij snijmais voeren we de kolf én de restplant aan de koe. Deze restplant levert ruim de helft van de voederwaarde van elke hap snijmais! Hoe beter de celwanden van de plant verteerbaar zijn, hoe meer energie de koe hieruit kan halen. Dat is waarom LG al sinds jaar en dag werkt aan nog beter verteerbare snijmaisrassen."
De winnaars:
naam | plaats | ras | drogestof | VEM | zetmeel | NDF-verteerbaarheid |
fam. de Leede | Dirksland | LG 30.211 | 35,3% | 1.042 | 400 | 60,9% |
fam. Tankink | Harreveld | LG 30.223 | 38,8% | 1.043 | 438 | 58,6% |
fam. Pouwels | Weert | LG 30.225 | 36,2% | 1.062 | 377 | 61,8% |
Tekst: LG