Voorkom pensverzuring door stabiele pens
Buffers en gisten vangen zuren weg
Buffers zijn stoffen die een evenwicht in pH (zuurtegraad) nastreven. In de pens vangen ze de zuren weg. Gisten zijn kleine organismen van 5 tot 10 micron groot. De meest gebruikte vorm is de bakkersgist (Saccharomyces Cerevisiae). Gisten werken op drie manieren in de pens;
1. Het stimuleren van melkzuurafbrekende bacteriën (melkzuur verzuurt).
2. Wegvangen van zuurstof (schadelijk voor celwandafbrekende bacteriën).
3. Verbruik van suikers en snel afbreekbaar zetmeel (aanjagers van pensverzuring).
U heeft bij Agrifirm Feed keuze uit een zevental producten met buffers en/of gisten.
Buffers en gisten in totaalaanpak
Buffers en gisten zijn geen wondermiddelen. Problemen met dreigende pensverzuring lost u niet direct op door het simpelweg voeren van levende gisten en buffers. Ze werken wel ondersteunend, maar oplossingen moet u zeker ook zoeken in het optimaliseren van voederwaardes in het rantsoen met behulp van BufferZuurBalans en het voorkomen van verschillen in het berekende en gevoerde rantsoen.
Tekst: Agrifirm Feed T