
Bent u klaar voor het nieuwe melken?

Stap 1: Verbetering van de voerefficiëntie
Voerefficiëntie – hoeveel kg meetmelk een koe kan produceren uit 1 kg ds voer – zal in de quotumvrije melkmarkt belangrijker zijn dan ooit. Om de melkproductie te verhogen moet u niet alleen méér ruwvoer produceren, maar de koe moet het ook beter kunnen benutten.
Het gaat dus in toenemende mate om de inhoud. Eén procent betere verteerbaarheid geeft al een kwart liter meer melk per koe per dag. De sleutel ligt dus in kwalitatief beter, zeg maar geconcentreerder ruwvoer. Lees meer >>
Stap 2: Gezondere dieren
Een goede diergezondheid begint bij goede voeding. In het snijmaïsrantsoen is de balans tussen zetmeel en vezels van wezenlijk belang. Teveel zetmeel brengt het risico van pensverzuring met zich mee. Pensverzuring komt op veel melkveebedrijven verborgen voor. Een minder efficiënte penswerking resulteert in direct productieverlies. Lees meer >>
Stap 3: Meer ruwvoerzekerheid
Hoe zeker bent u dat uw beoogde maïsopbrengst ook geoogst kan worden? In ons wisselvallige Nederlandse klimaat weten we allemaal dat de maïs veel voor zijn kiezen krijgt. Het is dan belangrijk dat het gewas daar - landbouwkundig gezien - op berekend is. Uw ruwvoerpositie moet immers zoveel mogelijk gegarandeerd zijn. Lees meer >>
Stap 4: Teeltoptimalisatie
De rassenkeuze is één, maar een juiste teelttechniek, bemesting en goed inkuilmanagement maken het verhaal compleet. Om meer van een hectare te halen is een meer akkerbouwmatige aanpak van uw ruwvoerteelt nodig. Plannen, meten en analyseren zijn hierbij cruciaal. Geen eenvoudige opgave voor een drukbezette melkveehouder.
LG staat u daarom graag bij met advies en de nieuwste tools. Lees meer >>
Tekst: Limagrain Nederland