IJsboerderij ‘De IJskuip’ valt opnieuw in de prijzen
Tot 2010 hielden Erik en Hermien Kuiper 300 zeugen en 20 à 25 melkkoeien. In dat jaar verkochten ze hun melkquotum, om met varkens verder te gaan. In 2007 waren ze daarnaast begonnen met de verkoop van ijs. Tijdens een reis naar Italië werden ze zo enthousiast, dat ze besloten de varkens te verkopen, om ijs van eigen melk te gaan maken. Daarvoor werden Jerseys aangeschaft. Dat was te lezen in een bedrijfsreportage in de regionale landbouwbladen Vee & Gewas, Veldpost, Stal & Akker en Agraaf van uitgeverij Agrio in september 2017.
‘De Boerendans’
Bij het bereiden van de ijsjes, maakt het echtpaar veelvuldig gebruik van ingrediënten, die afkomstig zijn van omliggende boerderijen. Zo scoorden ze vorig jaar met honing-yoghurtijs met frambozen en walnoten. Dit seizoen brengen de ondernemers van ijsboerderij ‘De IJskuip’ een ijsje op de markt, dat de naam ‘De Boerendans’ draagt. „Het is kwarkijs met custardpudding, advocaat en chocolade”, aldus de kampioensijsbereiders.