Vion: Renaissance Simmentaler ras
![](http://d3ncyx4db87lab.cloudfront.net/67/902/bebad48b0.-detail.jpg)
Ook worden er nieuwe markten bediend, zoals in Zuid-Europa en in Scandinavië. Marmering geeft smaak aan rundvlees. Dat is de kracht van het Simmentaler ras, de chique aanduiding voor Fleckvieh.
Meerdere Gold Beef merken
Vion zegt dit in het klantenmagazine Invitation, dat ter gelegenheid van de tweejaarlijkse Anuga levensmiddelenbeurs in Keulen uitgegeven werd. Deze beurs had van 7 tot en met 11 oktober plaats. Vion heeft naast het Gold Beef Simmental merk ook de merken 100 % Dry Aged, 100% Dry & Wet Aged, 100% Holstein en 100% vaarzen in de markt gezet.
Regionalisering
De marktleider in rundvlees regionaliseert bewust de vleesproductie. Met de bouw van de rundveeslachterij in Leeuwarden kan de transportafstand in de belangrikjste rundveehouderijregio van Nederland worden verkort. Dat komt zowel het milieu als het dierenwelzijn ten goede. De levensmiddelenhandel heeft een groeiende interesse in rundvlees van regionale rassen , constateert Vion.
Vlees per muisklik
Sinds 2016 geeft de onderneming via internet volledige openheid over het slachtproces en de herkomst van vlees. De vakpers heeft daar volgens Vion goed op gereageerd. Vleesfans kunnen nu ook online aankopen doen via www.beileri.nl De beste vleeskwaliteit per muisklik, is het idee.