Nederlandse emigranten openen World Dairy Expo

Kaasmerk Marieke Gouda bijt het spits af van de virtual Farm Tour op de World Dairy Expo in Madison Wisconsin, USA. De presentatie van dit kaasmerk en het bijbehorende melkveebedrijf van de Nederlandse emigranten Marieke en Rolf Penterman vindt plaats op dinsdag 29 september vanaf 14 uur locale tijd (7.00 Nederlandse tijd). In 2012 schreef Rolf Penterman een viertal columns voor Melkvee.nl
De website www. worlddairyexpo.com zal live beelden tonen. Marieke Penterman heeft met haar kaasmerk Marieke Gouda meer dan 100 Amerikaanse en internationale prijzen gewonnen. Marieke Gouda wordt gemaakt met uit Nederland geïmporteerde ingrediënten en apparatuur voor de kaasmakerij.
Brown Swiss kruislingen
De melk voor de kaasmakerij en de zuivelwinkel is afkomstig van een 370 koppen tellende melkveestapel die 3 maal daags wordt gemolken in een 2 x 12 rapid exit melkstal. De melk wordt binnen vijf uur naar de kaasmakerij gepompt. De veestapel die voor de helft uit stamboek Holsteins en voor elk een kwart uit Brown Swiss dieren en kruislingen bestaat produceert per koe gemiddeld ruim 10000 liter per jaar.