Oud-finalist leidt Topkuilklassement

Met 974 VEM, 170 voor ruw eiwit en een zwavel-index van 94 haalt hij de maximale punten op deze parameters binnen. Alleen zijn kd NDF en conserveringsindex zijn net iets te hoog om ook daar de maximale punten te scoren. Melkveehouder H. Haanschoten neemt voorlopig de tweede plaats in met een score van 8 punten, gevolgd door vijf melkveehouders met 7 punten.
De kd NDF en conserveringsindex zijn nieuw in de Topkuilformule. Op basis van ervaringen van eerdere jaren blijken deze parameters beter te voorspellen of er goed gemolken kan worden van de betreffende kuil.
Eerste aanmeldingen studieclub-competitie
Uit de tussenstand blijkt ook dat de eerste aanmeldingen binnenkomen voor het nieuwe onderdeel Topkuil studieclub-competitie. Hiervoor dient een deelnemer zich op de gebruikelijke individuele manier aan te melden en de extra vragen over de studieclub in te vullen. Wanneer er vijf leden van één studieclub zich aanmelden, doet de studieclub mee in deze extra competitie.
Melkveehouders kunnen zich tot 1 september aanmelden via www.topkuil.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over het zeer uitgebreide prijzenpakket dat door de partners van Topkuil wordt aangeboden.

Tekst: Robert Ellenkamp
Opgeleid tot ruimtelijk planoloog, maar geboren met een journalistiek hart. Sinds 1999 werkzaam bij Agrio. Eerst als journalist en later als coördinator van de regionale vakbladen. Sinds 2009 verantwoordelijk voor alle redactionele producties op papier en online van Agrio. Geeft leiding aan het 18-koppige redactionele team en stuurt de ontwikkeling van nieuwe producten aan.

Tekst: Sjouke Jacobsen
Begon na de HAS zijn loopbaan in de fokkerij en veevoedingsbranche. Sinds 2014 werkzaam voor Agrio, vanaf 2022 als freelance vakredacteur. Benut zijn praktijkervaring in de melkveehouderij voor Melkvee.nl en Vakblad Melkvee.