Video: Burgerboerderij wil ruimte bieden aan lokale ondernemers
Van Veelen wil op haar 70 koeien tellend melkveebedrijf lokale middelen, relaties en kennis inzetten voor een weerbare en productieve landbouw. Op het erf en bijbehorende percelen van de boerderij werden tot een paar jaar geleden nog 450 koeien gemolken.
Door de hoeveelheid ruimte op het bedrijf ziet de onderneemster mogelijkheden om het bedrijf te extensiveren, onder andere door samen te werken lokale ondernemers en inwoners om samen voedsel te produceren, te verwerken en te eten. Dat vertelt zij in het gesprek met Arjen Oenema van Reframing Studio. Oenema hielp Van Veelen tijdens De Boerenversneller van Food Hub met het vinden van een manier van boeren die bij haar past.
De onderneemster zit vol ideeën over hoe zij de toekomst van het bedrijf en de omgeving ziet.
De Boerenversneller
De Boerenversneller is onderdeel van De Nieuwe Boerenfamilie (NBF). In dit ondernemersprogramma voor agrarisch ondernemers gaan boeren in het licht van de landbouwtransitie op zoek naar haalbare, logische en duurzame innovaties op hun bedrijf. Dat doen ze niet alleen, maar samen met collega’s en onder begeleiding van experts en ervaringsdeskundigen van NBF.
NBF staat voor samen slimmer boeren, en zet in op samenwerking tussen boeren en niet-boeren, zoals de architect, ambtenaar, marketeer, chef-kok, bankier, jurist, sportleraar en ontwerper.
Ben je geïnteresseerd in de Boerenversneller, of je wil je in 2023 meedoen, laat het dan weten via www.denieuweboerenfamilie.nl/boerenversneller