Eerste kaas in nieuwe fabriek A-ware

A-ware Food Group heeft afgelopen week, in haar nieuwe kaasfabriek in Heerenveen, de eerste kaas gemaakt. Onder toeziend oog van drie generaties van de familie Anker en familie Bouter, de grondleggers van A-ware Food Group, is de eerste kaas het pekelbad in gegaan. Vanaf 1 januari 2015 start de kaasfabriek met het verwerken van de melk van de melkveehouders waar zij direct mee samenwerkt.
Het zuivelbedrijf geeft aan dat de komende weken worden gebruikt om de processen in de kaasfabriek tot op het laatste detail in te regelen.
Volgens CEO Jan Anker is de eerste kaas uit de kaasfabriek een mijlpaal in de geschiedenis van de A-ware Food Group en de families Bouter en Anker. COO Klaas de Jong geeft aan dat de bouw en de start van de zuivelfabriek volgens schema is verlopen. „Op 1 januari 2015 kunnen we echt los”, aldus De Jong. Ook de bouw en opstart van de naastgelegen ingrediëntenfabriek van Fonterra loopt volgens de kaasproducent op planning.
Klik hier voor beelden van een bouwcamera op het terrein van de zuivelfabriek.