Natuurhoeve omgedoopt tot De Zuivelmakers
De Zuivelmakers is een echt familiebedrijf. Mariska Lekkerkerker, algemeen directeur en dochter van oprichter Kees Lekkerkerker: „In 1977 is mijn vader begonnen met kaas maken in Benschop. Maar daar is het niet bij gebleven. Door veel plezier te hebben in het vak en veel kansen te zien, maken we inmiddels diverse zuivelproducten. Onze duurzame werkwijze, samen met ons team van vakmensen en boeren is heel belangrijk voor ons. Met elkaar maken we (h)eerlijke zuivel, van koetje tot toetje. De naam ‘De Zuivelmakers’ past daar perfect bij.”
Producten van De Zuivelmakers
Milde & lobbige yoghurt
Onder De Zuivelmakers zijn inmiddels de milde & lobbige yoghurt en oud-Hollandse hangop bij de Nederlandse supermarkten verkrijgbaar. De recepturen bevatten natuurlijke ingrediënten. Op de verpakking komt duidelijk terug wie De Zuivelmakers zijn en waar ze voor staan. Later dit jaar breidt het bedrijf het assortiment uit met andere zuivelproducten.
Van de naam Natuurhoeve wordt nog niet definitief afscheid genomen. Onder ‘Natuurhoeve’ zullen nog bepaalde producten op de markt blijven, zoals de smeerkaas.
Tekst: Stefan Buning
Geboren en getogen op een melkveebedrijf in de Achterhoek. Sinds 1998 werkzaam als redacteur bij Agrio. Als chef Melkvee is hij samen met zijn team verantwoordelijk voor het kritisch volgen van alles wat er in en om de melkveehouderij in Nederland gebeurt.
Tekst: De Zuivelmakers
Beeld: De Zuivelmakers