A-ware neemt Oenkerk over
Dat heeft A-ware bekend gemaakt. Het familiebedrijf, gespecialiseerd in het rijpen, versnijden en verpakken van kaas, kan daardoor in eigen huis haar kaasmakers opleiden. Daarnaast kunnen in de kaasmakerij op kleine schaal proefproducties worden uitgevoerd.
Zuivelsector vergrijst
Het trainen en opleiden van medewerkers staat bij A-ware Food Group hoog op de agenda. „We merken dat de zuivelsector vergrijst. Dit geldt zowel in zuivelfabrieken als op het boerenerf", aldus directeur Jan Anker.
Agrarisch medewerkers
Met de overname van Oenkerk hoopt A-ware ook in de toekomst te kunnen beschikken over vakkundige medewerkers. Het kaasbedrijf bekijkt tevens of A-Ware in de toekomst eventueel ook agrarische medewerkers op melkveebedrijven kan opleiden op de praktijkschool.
Klanten ontvangen
Naast training en opleiding wil A-ware op Oenkerk straks ook klanten ontvangen. „We kunnen met Oenkerk – behalve het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas – ook de dagelijkse praktijk op een Nederlands melkveebedrijf aan klanten laten zien. Kortom, de hele kaasketen", zegt Anker. „Vooral onze internationale klanten zijn onder de indruk van de Nederlandse zuivelketen."