Máxima opent Innovation Centre

Met het uitschenken van een kan melk opende Koningin Máxima onder toeziend oog van FrieslandCampina-directeur Cees ‘t Hart het nieuwe innovatiecentrum dat gevestigd is op de campus van Wageningen University & Research centre.
Wereldvoedseldag
De opening stond in het teken van innovatie en het wereldvoedselvraagstuk. Dit omdat 16 oktober door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties is uitgeroepen tot Wereldvoedseldag. Koninklijke FrieslandCampina NV brengt in het nieuwe Innovation Centre haar internationale kennis op het gebied van onderzoek en ontwikkeling samen.
FrieslandCampina wil bijdragen aan het oplossen van drie maatschappelijke vraagstukken. Het gaat daarbij om het voeden van de groeiende wereldbevolking met voldoende nutriënten en betaalbare voeding, om de toenemende vergrijzing onder boeren het hoofd te bieden en om hen een toekomstperspectief te bieden en tot slot om duurzame productieketens.
Cees ’t Hart: „FrieslandCampina beschikt nu over een ‘state of the art’ innovatiecentrum dat een plek moet worden voor innovatieve en duurzame oplossingen voor de geschetste vraagstukken. We willen ervoor zorgen dat we gezonde nutriënten naar alle delen van de wereld kunnen brengen. We zijn ervan overtuigd dat we nog meer uit melk kunnen halen. Melk bevat per calorie immers veel essentiële voedingstoffen, zoals eiwitten, vitaminen en mineralen.”
Proeffabriek en Experience Centre
Het FrieslandCampina Innovation Centre biedt ruimte aan 450 werkplekken, waarvan 350 voor onderzoek en ontwikkeling, en is van alle gemakken voorzien. Het gebouw met in totaal bijna 20.000 vierkante meter vloeroppervlak, beschikt over laboratoria, ruimtes voor smaaktesten, een proeffabriek, facilitaire ruimtes en kantoren. Daarnaast is er een Experience Centre met innovatiekeuken en proefbakkerij, waar bezoekers en medewerkers van FrieslandCampina van over de hele wereld producten kunnen proeven, ruiken en voelen.
Het centrum staat op de campus van Wageningen Universiteit & Research centre waar 6.500 medewerkers en 10.000 studenten werken in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.
Tekst: FrieslandCampina
Beeld: FrieslandCampina