Momentum uit Groene Hart moet voor herwaardering Nederlandse kaas zorgen
Gastrovino heeft Momentum geïntroduceerd om een stevige herwaardering van de Hollandse kaas te bewerkstelligen. Woordvoerder Arjan Rosendaal daarover: „Het viel de ondernemers van Gastrovino op dat de Nederlandse kaas uit de keuken en van de boterham verdwijnt. Zonde, want kaas van Hollandse bodem is smaakvol, veelzijdig, van goede kwaliteit en ook nog eens lokaal. Daar mogen we best meer trots op zijn.”
Geheim recept
De Gastrovino Momentum wordt volgens geheim receptuur geproduceerd midden in het Groene Hart in Zuid-Holland. De kaas kent twee variaties met verschillende smaakprofielen: de 10 en de 48. De Momentum 10 wordt tien weken op vurenhouten planken gerijpt en is vol en romig van smaak. ‘De kaas combineert goed bij een droge, frisse en fruitige wijn’, aldus Gastrovino. Daartegenover staat de Momentum 48, die maar liefst 48 weken rijpt en tijdens het rijpingsproces 72 keer wordt gedraaid. Gastrovino opnieuw: ‘Dit resulteert in een pikante en krachtige smaak, die goed combineert met een volle, ronde en stevige wijn.’ „We wilden voor ieder smaakpalet een lekkere kaas ontwikkelen. Daar zijn we met Momentum 10 en 48 goed in geslaagd. Perfect voor op de borrelplank, naast de buitenlandse kazen en de anti pasti. Maar ook over een frisse salade of een pasta komt deze kaas goed tot haar recht”, aldus Rosendaal.
Over Gastrovino
Gastrovino, opgericht in 1932, telt 31 wijn- en delicatessenzaken verspreid over heel Nederland. Wijnen en delicatessen worden gezamenlijk geselecteerd en ingekocht. Daarnaast bieden de vestigingen van Gastrovino een assortiment van kaas- en vleeswaren, streekproducten, bonbons, noten- en zuidvruchten en plaatselijke delicatessen.