A-ware heeft uitbreidingsplannen in Heerenveen
Het Friesch Dagblad zag de vergunning in en ziet dat het bedrijf van 200.000 ton kaas naar 300.000 ton wil op de productielocatie in Heerenveen. De vergunning is ingediend in samenwerking met Fonterra, een Nieuw-Zeelands zuivelbedrijf waarmee A-ware samenwerkt. De vergunningsaanvraag is ingediend via de FUMO en ligt ter inzage op het gemeentehuis van Heerenveen en het provinciehuis in Leeuwarden. Dat is een gebruikelijke procedure.
Naast kaas moet er ook boter, melkpoeder en lactoferrine worden geproduceerd in Heerenveen. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Lopik (UT), nam vorig jaar al melkpoederactiviteiten over van FrieslandCampina in België. Ook de mozzarella-fabriek van A-ware (eveneens in Heerenveen) draait op volle kracht.
Voorbereiding
Voorlopig gaat het om een voorbereidingsbesluit, blijkt uit het provinciaal blad van Friesland. De definitieve vergunningprocedure moet nog worden opgestart. A-ware noemt geen datum waarop de uitbreiding defininitief moet zijn.
Tekst: Guus Daamen
Als zoon van een fruitteler opgegroeid tussen de appelbomen in Gelderland. Tijdens mijn master Journalistiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam mij verder gespecialiseerd in politiek. Schrijft voor Agrio voornamelijk over Politiek en Beleid. Luistert, vraagt en onderzoekt. Andere passie: sport.
Beeld: Ruth van Schriek
Bron: Friesch Dagblad