Beste boerenkaas van dikke Jersey melk
Eigenaar Jan Dirk van de Voort: “Familie Van de Voort en medewerkers zijn heel trots op deze titel en dankt iedereen, jury, klanten, koeien en bodemleven, dat de Remeker zo ver gekomen is.”
Krachtvoer van eigen bodem
Jan Dirk en Irene van der Voort uit het Gelderse Lunteren houden 90 melkkoeien van het ras Jersey. Die lopen het grootste deel van het jaar buiten in de kruidenrijke weide. Mest is voor de boeren een belangrijke graadmeter voor kwaliteit: die moet volkomen verteerd zijn en licht prettig ruiken. Dat bereiken de Van de Voort’s door geen krachtvoer in de vorm van brok te gebruiken, maar vers geplette gerst, haver en lupine uit de omgeving.
Geen vaccins en antibiotica
De dieren worden niet geënt en het bedrijf slaagt er al acht jaar in antibioticavrij te werken. De dikke melk van de Jersey koeien wordt verwerkt tot rauwmelkse Remeker kaas, zonder conserveringsmiddelen en kort gepekeld in ongeraffineerd zeezout.
De Remeker kazen van De Groote Voort zijn rechtstreeks verkrijgbaar, via een speciaalzaak in de buurt of via Bourgondisch Lifestyle, l'Amuse, van Tricht en de Lindenhoff.