Onderzoek naar hoger eiwitgehalte in maïs
Veevoedercooperatie Agrifirm onderzoekt de mogelijke verhoging van het eiwitgehalte inNederlandse maïs. Daarmee kan de eiwitbijdrage vanuit voedergewassen worden verhoogd. Dit biedt extra mogelijkheden in de teelt en kan leiden tot kostenbesparing door minder eiwitimport. Hogere eiwitgehalten lijken mogelijk, de samenstelling van de aminozuren vraagt aandacht.
Tijdens de Gras- en Maismanifestatie op 6 september bij PPO in Vredepeel
kunnen bezoekers proefvelden met de diverse behandelingen bekijken.
Ureumbladbemesting
Met behulp van ureumbladbemesting wordt, in de proef, geprobeerd het
eiwitgehalte in de mais te verhogen. Deze mogelijke verhoging wordt in de
gewassen zelf en later ook in ingekuilde snijmaïs onderzocht.
Centraal staat de vraag wat het exacte effect is van de additionele
ureumdoseringen en wat de kwaliteit van het verhoogde eiwit is.
Tekst: Agrifirm
Meer soortgelijk nieuws lezen?
Sloot dit artikel goed aan bij jouw behoefte? Wellicht is/zijn de volgende site(s) dan ook interressant voor jou: