Betaalbaar en snel lasagnekuil afdekken
De ondernemers hebben net de tweede snede ingekuild over de eerste snede. Het gras wordt in een sleufsilo ingekuild met drie meter hoge wanden. Na elke snede komt langs de kanten een laag grond. Aan het eind wordt de kuil volledig afgedekt met grond.
Geen grote investering
Het steeds afdekken en losmaken van de kuil is een flinke hoeveelheid werk. Dit willen ze graag verlichten. Dit mag alleen niet ten koste gaan van het conserveringsproces. Op de markt zijn allerlei systemen verkrijgbaar. Maar voorlopig zit voor het bedrijf een grote investering in dit soort apparatuur er niet in. Daarom zijn ze benieuwd of collega’s creatieve oplossingen hebben zodat relatief goedkoop, snel en goed de kuil af kunnen dekken.
Wij zijn benieuwd naar de ervaringen van andere veehouders met het maken van lasagnekuilen. Hoe dekt u de kuil af? Loopt u tegen dezelfde problemen aan? Hebt u een doeltreffende oplossing? Ook veehouders die geïnvesteerd hebben in een officieel afdeksysteem kunnen hun ervaringen delen.