Openstelling subsidieregeling SDE++
Dit artikel is verschenen op alfa.nl
Bereid je goed voor
Traditioneel gezien worden veel ondernemers in de periode voorafgaand aan de aanvraag benaderd of ze interesse hebben in het plaatsen van zonnepanelen. Doorgaans kan deze investering best interessant zijn, maar dan is het wel van belang om eerst een aantal zaken uitgezocht te hebben, zoals:
- Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?
- Wat kost het om mijn aansluiting te verzwaren?
- Heeft het net nog voldoende capaciteit? Loopt hier en daar tegen zijn grenzen aan waardoor het niet altijd meer vanzelfsprekend is om energie terug te mogen leveren.
Zaken die eerst duidelijkheid behoeven voordat er een beslissing kan worden genomen of het interessant is om een SDE++ subsidie aan te vragen.
Subsidiemogelijkheden
Anderzijds komen wij ook verschillende voorbeelden tegen waarbij het produceren van elektriciteit voor eigen gebruik nog interessanter is dan het investeren in een grote installatie voor het terug leveren van elektriciteit. Vaak voldoen deze installaties aan de eisen van de Energie- investeringsaftrek (EIA). In combinatie met Kleinschaligheids- investeringsaftrek (KIA) kunnen ze een mooi fiscaal voordeel opleveren. Daarnaast valt er nu nog ruim 2 jaar te profiteren van het zogenoemde intern salderen wat extra voordeel oplevert in de terugkoop van elektriciteit.
Let op: een combinatie van EIA en SDE++ is niet toegestaan!
Een passende installatie
Heb je interesse om in zonnepanelen te investeren? Dan is het goed om nu een aantal zaken uit te zoeken en te bepalen welke installatie het beste bij jouw bedrijf past en het meeste rendement oplevert. Onze specialisten denken hier graag in mee zodat je de goede afweging maakt voor een eventuele inschrijving.
Tekst: André Arfman