Betere verteerbaarheid door veredeling
De verteerbaarheid van gras kan voor een groot deel worden beïnvloed door management, maar ook in de verdeling kan worden gestuurd op hogere verteerbaarheid
DSV zaden heeft door middel van veredeling gras met “poreuze” celwanden ontwikkeld. Dit betekend dus dat er minder tijd nodig is om de celwanden te verteren. Hierdoor kan er per dag meer worden gevreten door een koe. Daarnaast wordt in proeven aangetoond dat deze rassen ook een hogere voederwaarde hebben.
De goed verteerbare rassen met hoge voederwaarde krijgen bij DSV zaden het Milk Index keurmerk. Luuk Maas, productmanager ruwvoerkwaliteit, geeft in onderstaande video uitleg over het voordeel van goed verteerbare grasrassen.
In deel 1 en deel 2 van Het geheim van Milk Index ontrafelt wordt het belang van een volle pens en structuur uit goed ruwvoer behandeld.
Tekst: DSV Zaden Nederland
Beeld: DSV Zaden Nederland
Bron: DSV Zaden Nederland