FrieslandCampina zet kaarten op weerstandsverhogend eiwit
FrieslandCampina is wereldwijd de grootste producent van lactoferrine. Campina was in 1994 een van de eersten die de grondstof op grotere schaal ging produceren uit koemelk. Koemelk bevat 0,2 gram lactoferrine per liter melk. Het eiwit blijkt een aantoonbare ontstekingsremmende werking te hebben. Zo adviseerden onder andere de gezondheidsorganisaties van de Chinese overheid om veel zuivelproducten te drinken, mede vanwege de gunstige werking van lactoferrine op de weerstand.
Lactoferrine is een belangrijk ingrediënt van kindervoeding en voedingssuplementen voor volwassenen. De wereldwijde vraag naar lactoferrine is tussen 2014 en 2019 bijna verdubbeld. De lactoferrine van FrieslandCampina heeft volgens het zuivelconcern een zuiverheidsgraad van 96 procent en wordt rechtstreeks gewonnen uit rauwe melk in de productielocatie in Veghel.
FrieslandCampina meldt dat haar lactoferrine wordt geproduceerd met de modernste technologie en dat er volledig groene energie wordt gebuikt bij het productieproces, wat bijdraagt aan een lagere CO2-voetafdruk van FrieslandCampina.