Jumpstartpionier: ‘Ik deed mijn negatieve verhaal, omdat ik als succesverhaal werd gebruikt’
Spijt heeft de pionier niet, hoewel het project hem tussen de 50- en 60 duizend euro kostte. „Je bent ondernemer en dan kan zoiets gebeuren. Ik was er destijds echt van overtuigd dat dit het helemaal zou zijn. In tegenstelling tot mijn vader, die was altijd sceptischer. Ik had alles heel goed uitgezocht, ben in België wezen kijken bij de producent en bij installaties die er al stonden. In 2014 zei ik al, kom maar hier met zo’n demonstratieproject. Je bent als boer toch mooi bezig met mest en duurzame energie, je doet aan CO2-reductie. Een goede zaak.”
Heeg is beslist geen tegenstander van monomestvergisting geworden. „Misschien dat de techniek over vijf jaar wel bewezen is. Techniek staat nooit stil. Als het bewezen is, dan stap ik gerust weer in. Al zullen ze misschien met een kwaje kop naar mij kijken, zo waarschuwde de boekhouder”, lacht de Fries.
Lees het hele verhaal van jumpstarpionier Pieter Heeg in de regiovakbladen Veldpost, Vee&Gewas, Stal&Akker en Agraaf, die vandaag in de brievenbus vallen.