DMK gaat mozzarellakaas voor FrieslandCampina produceren

Deze samenwerking houdt in dat DMK de kaas produceert, met melk van FrieslandCampina-leden. FrieslandCampina vermarkt de kaas zelf. De mozzarellakaas wordt gemaakt in Georgsmarienhütte. Deze locatie gaat DMK moderniseren en uitbreiden naar aanleiding van deze samenwerking.
Win-win
Volgens de beide zuivelondernemingen is de samenwerking een echte win-win situatie. Volgens Hans Meeuwis van FrieslandCampina Dairy Essentials wil de coöperatie verder groeien in kaassoorten zoals mozzarella. „De samenwerking met DMK past goed in onze strategie om onze procescapaciteit verder uit te breiden door middel van selectieve partnerships, naast eigen netwerkinvesteringen.”
Ingo Müller, CEO van de DMK Group, geeft aan dat het zuivelbedrijf open staat voor het verwerken van melk buiten de eigen ledenmelk om. „Het verwerken van de melk van onze eigen leden staat op de eerste plaats. Echter door ook melk van andere leveranciers te verwerken, verkrijgen we een positie waarmee we onze fabrieksstructuur maximaal kunnen benutten.”
‘Samenwerking los van sluiting mozzarellafabriek in Bree’
Volgens een woordvoerder van FrieslandCampina staat deze samenwerking helemaal los van de voorgenomen sluiting van de mozzarellafabriek in het Belgische Bree. „Dit zijn twee aparte stromen.” De sluiting van de productielocatie is nog niet helemaal rond. „Er vinden op dit moment nog gesprekken plaats met de vakbonden om tot een overeenstemming te komen met de medewerkers. Maar de intentie is duidelijk dat we deze fabriek gaan sluiten."