FrieslandCampina overweegt sluiting Mozarella-productielocatie in Bree
Het management vindt exploitatie niet langer verantwoord. „Wij begrijpen dat dit voor de betrokken medewerkers en management hard aankomt en we zullen hen passende begeleiding bieden,” aldus Hans Meeuwis, President FrieslandCampina Dairy Essentials. „We hebben gekeken naar oplossingen. Helaas hebben die niet geleid tot een betere situatie. Op grond daarvan hebben wij besloten de sluiting van de productielocatie te onderzoeken.”
„Een belangrijk onderdeel van onze strategie is meer waarde halen uit basiszuivel; kaas, melkpoeder en boter”, vervolgt Meeuwis. „Om die reden blijft mozzarella voor FrieslandCampina een belangrijke aanvulling op het bestaande kaasassortiment. FrieslandCampina blijft de mogelijkheden in deze markt onderzoeken om deze positie verder te versterken.”
Sluiting zou gevolgen hebben voor 28 medewerkers. FrieslandCampina nam de productielocatie – die voorheen bekend stond onder de naam ‘Fabrelac’ – slechts drie jaar geleden over.
Tekst: Geert van den Biggelaar
Geboren en getogen op een melkveebedrijf in Noord-Brabant. Studeerde veehouderij aan de HAS in ’s-Hertogenbosch vervolgens dierwetenschappen aan de Wageningen Universiteit. Sinds 2016 parttime melkveehouder en parttime redacteur bij Agrio. Verantwoordelijk voor melkvee-gerelateerde onderwerpen in vakblad Melkvee, website Melkvee.nl en de regiobladen.
Tekst: FrieslandCampina
Beeld: Agrio archief
Bron: FrieslandCampina